eubabel.eu.gif

Kosova


Vendet dhe gjuhët evropianeVendet evropianePopullsia: 738 096 509Gjuhe / Përzgjedhës vend" class="blue solid

 • Shqipëria
 • Andorra
 • Armenia
 • Austria
 • Azerbajxhani
 • Bjellorusia
 • Belgjika
 • Bosnja dhe Hercegovina
 • Bullgaria
 • Kroacia
 • Qiproja
 • Çekia
 • Danimarka
 • Estonia
 • Finlanda
 • Franca
 • Gjeorgjia
 • Gjermania
 • Greqia
 • Hungaria
 • Islanda
 • Irlanda
 • Italia
 • Kazakistani
 • Letonia
 • Lihtenshtajni
 • Lituania
 • Luksemburgu
 • Malta
 • Moldavia
 • Monako
 • Mali i Zi
 • Holandë
 • Maqedonia e Veriut
 • Norvegjia
 • Polonia
 • Portugalia
 • Rumania
 • Rusia
 • San Marino
 • Serbia
 • Sllovakia
 • Sllovenia
 • Spanja
 • Suedia
 • Zvicra
 • Turqia
 • Ukraina
 • Mbretëria e Bashkuar
 • Anglia
 • Irlanda Veriore
 • Skocia
 • Uellsi
 • Vatikani
 • Ishujt Aland
 • Baskia
 • Katalonia
 • Galicia
 • Friesland
 • Kosova
 • Ishujt Faroe
 • Gjibraltari
 • Guernsey
 • Ishulli i Man
 • Xhersi
 • Svalbard
 • Sealand
 • Seborga
 • Arcah
 • Qiproja Veriore
 • Abkhazia
 • Osetia jugore
 • Transnistria
 • Gjuha esperanto
 • Shqipëria
 • Andorra
 • Armenia
 • Austria
 • Azerbajxhani
 • Bjellorusia
 • Belgjika
 • Bosnja dhe Hercegovina
 • Bullgaria
 • Kroacia
 • Qiproja
 • Çekia
 • Danimarka
 • Estonia
 • Finlanda
 • Franca
 • Gjeorgjia
 • Gjermania
 • Greqia
 • Hungaria
 • Islanda
 • Irlanda
 • Italia
 • Kazakistani
 • Letonia
 • Lihtenshtajni
 • Lituania
 • Luksemburgu
 • Malta
 • Moldavia
 • Monako
 • Mali i Zi
 • Holandë
 • Maqedonia e Veriut
 • Norvegjia
 • Polonia
 • Portugalia
 • Rumania
 • Rusia
 • San Marino
 • Serbia
 • Sllovakia
 • Sllovenia
 • Spanja
 • Suedia
 • Zvicra
 • Turqia
 • Ukraina
 • Mbretëria e Bashkuar
 • Anglia
 • Irlanda Veriore
 • Skocia
 • Uellsi
 • Vatikani
 • Ishujt Aland
 • Baskia
 • Katalonia
 • Galicia
 • Friesland
 • Kosova
 • Ishujt Faroe
 • Gjibraltari
 • Guernsey
 • Ishulli i Man
 • Xhersi
 • Svalbard
 • Sealand
 • Seborga
 • Arcah
 • Qiproja Veriore
 • Abkhazia
 • Osetia jugore
 • Transnistria
 • Gjuha esperanto
 • Shqipëria
 • Andorra
 • Armenia
 • Austria
 • Azerbajxhani
 • Bjellorusia
 • Belgjika
 • Bosnja dhe Hercegovina
 • Bullgaria
 • Kroacia
 • Qiproja
 • Çekia
 • Danimarka
 • Estonia
 • Finlanda
 • Franca
 • Gjeorgjia
 • Gjermania
 • Greqia
 • Hungaria
 • Islanda
 • Irlanda
 • Italia
 • Kazakistani
 • Letonia
 • Lihtenshtajni
 • Lituania
 • Luksemburgu
 • Malta
 • Moldavia
 • Monako
 • Mali i Zi
 • Holandë
 • Maqedonia e Veriut
 • Norvegjia
 • Polonia
 • Portugalia
 • Rumania
 • Rusia
 • San Marino
 • Serbia
 • Sllovakia
 • Sllovenia
 • Spanja
 • Suedia
 • Zvicra
 • Turqia
 • Ukraina
 • Mbretëria e Bashkuar
 • Anglia
 • Irlanda Veriore
 • Skocia
 • Uellsi
 • Vatikani
 • Ishujt Aland
 • Baskia
 • Katalonia
 • Galicia
 • Friesland
 • Kosova
 • Ishujt Faroe
 • Gjibraltari
 • Guernsey
 • Ishulli i Man
 • Xhersi
 • Svalbard
 • Sealand
 • Seborga
 • Arcah
 • Qiproja Veriore
 • Abkhazia
 • Osetia jugore
 • Transnistria
 • Gjuha esperanto

Faqet e përkthyer plotësisht" class="blue solid

 • Austria
 • Bullgaria
 • Çekia
 • Franca
 • Gjermania
 • Hungaria
 • Italia
 • Lihtenshtajni
 • Moldavia
 • Monako
 • Rumania
 • Rusia
 • San Marino
 • Serbia
 • Sllovakia
 • Mbretëria e Bashkuar
 • Anglia
 • Gjibraltari
 • Guernsey
 • Xhersi
 • Sealand
 • Transnistria
 • Gjuha esperanto
 • Austria
 • Bullgaria
 • Çekia
 • Franca
 • Gjermania
 • Hungaria
 • Italia
 • Lihtenshtajni
 • Moldavia
 • Monako
 • Rumania
 • Rusia
 • San Marino
 • Serbia
 • Sllovakia
 • Mbretëria e Bashkuar
 • Anglia
 • Gjibraltari
 • Guernsey
 • Xhersi
 • Sealand
 • Transnistria
 • Gjuha esperanto
 • Austria
 • Bullgaria
 • Çekia
 • Franca
 • Gjermania
 • Hungaria
 • Italia
 • Lihtenshtajni
 • Moldavia
 • Monako
 • Rumania
 • Rusia
 • San Marino
 • Serbia
 • Sllovakia
 • Mbretëria e Bashkuar
 • Anglia
 • Gjibraltari
 • Guernsey
 • Xhersi
 • Sealand
 • Transnistria
 • Gjuha esperanto


Informacion

Zgjerimi: +-
Gjuhët zyrtare të Evropës#

Gjuha zyrtare

Këtu është zyrtari

Numri i folësit

1 abkhazistanisht 1
Abkhazia
Abkhazia
123 155
2 shqipe 2
Shqipëria
Kosova
Shqipëria Kosova
4 426 964
3 anglishtja 8
Mbretëria e Bashkuar
Irlanda
Malta
Gjibraltari - Mbretëria e Bashkuar
Guernsey - Mbretëria e Bashkuar
Xhersi - Mbretëria e Bashkuar
Ishulli i Man
Sealand
Mbretëria e Bashkuar Irlanda Malta Gjibraltari Guernsey Xhersi Ishulli i Man Sealand
67 669 682
4 azerbajxhanisht 1
Azerbajxhani
Azerbajxhani
9 277 224
5 baske 1
Baskia
Baskia
754 971
6 bjellorusishtja 1
Bjellorusia
Bjellorusia
2 184 701
7 bullgarisht 1
Bullgaria
Bullgaria
5 865 232
8 boshnjake 1
Bosnja dhe Hercegovina
Bosnja dhe Hercegovina
1 669 962
9 çekisht 1
Çekia
Çekia
10 487 741
10 danishtja 2
Danimarka
Ishujt Faroe
Danimarka Ishujt Faroe
5 120 394
11 estonishtja 1
Estonia
Estonia
1 069 374
12 faroisht 1
Ishujt Faroe
Ishujt Faroe
47 521
13 finlandishtja 1
Finlanda
Finlanda
4 908 900
14 frëngjishtja 7
Franca
Belgjika
Luksemburgu
Zvicra
Monako
Xhersi
Seborga
Franca Belgjika Luksemburgu Monako Zvicra Xhersi Seborga
62 536 535
15 frizianisht 1
Friesland
Friesland
352 919
16 galiciane 1
Galicia
Galicia
1 377 888
17 greqisht 2
Greqia
Qiproja
Greqia Qiproja
10 686 657
18 gjeorgjeze 1
Gjeorgjia
Gjeorgjia
3 259 684
19 holandishtja 2
Holandë
Belgjika
Holandë Belgjika
23 621 610
20 kroatishtja 2
Kroacia
Bosnja dhe Hercegovina
Kroacia Bosnja dhe Hercegovina
4 393 824
21 irlandishtja 2
Irlanda
Irlanda Veriore
Irlanda Irlanda Veriore
2 268 950
22 islandishtja 1
Islanda
Islanda
341 471
23 katalonishtja 2
Katalonia
Andorra
Katalonia Andorra
4 478 451
24 kazakishtja 1
Kazakistani
Kazakistani
1 019 450
25 latinishtja 1
Vatikani
Vatikani
453
26 polonisht 1
Polonia
Polonia
37 155 315
27 letonishtja 1
Letonia
Letonia
1 755 061
28 ligurian 1
Seborga
Seborga
297
29 lituanishtja 1
Lituania
Lituania
2 778 710
30 luksemburgishtja 1
Luksemburgu
Luksemburgu
519 570
31 hungarishtja 2
Hungaria
Sllovenia
Hungaria Sllovenia
9 738 883
32 sllavomaqedonishtja 1
Maqedonia e Veriut
Maqedonia e Veriut
1 689 123
33 malteze 1
Malta
Malta
499 127
34 ishullit man 1
Ishulli i Man
Ishulli i Man
1 832
35 malizisht 1
Mali i Zi
Mali i Zi
279 842
36 gjermanishtja 6
Gjermania
Austria
Belgjika
Lihtenshtajni
Luksemburgu
Zvicra
Gjermania Austria Belgjika Lihtenshtajni Luksemburgu Zvicra
90 684 818
37 norvegjishtja bokmål 2
Norvegjia
Svalbard
Norvegjia Svalbard
4 250 253
38 norvegjishtja nynorsk 1
Norvegjia
Norvegjia
749 939
39 italishtja 6
Italia
Zvicra
Sllovenia
San Marino
Seborga
Vatikani
Italia San Marino Seborga Zvicra Sllovenia Vatikani
56 111 046
40 rusishtja 7
Rusia
Bjellorusia
Kazakistani
Svalbard
Abkhazia
Osetia jugore
Transnistria
Rusia Bjellorusia Kazakistani Svalbard Abkhazia Osetia jugore Transnistria
107 576 019
41 osetiane 1
Osetia jugore
Osetia jugore
48 125
42 armenishtja 2
Armenia
Arcah
Armenia Arcah
3 015 658
43 portugishtja 1
Portugalia
Portugalia
9 814 234
44 rumenishtja 3
Rumania
Moldavia
Transnistria
Rumania Moldavia Transnistria
19 577 896
45 romançe 1
Zvicra
Zvicra
42 850
46 skocez 1
Skocia
Skocia
54 633
47 skocisht 1
Skocia
Skocia
1 638 990
48 spanjolle 1
Spanja
Spanja
41 615 838
49 suedishtja 3
Suedia
Finlanda
Ishujt Aland
Suedia Finlanda Ishujt Aland
10 201 527
50 serbishtja 3
Serbia
Bosnja dhe Hercegovina
Kosova
Serbia Bosnja dhe Hercegovina Kosova
7 202 432
51 sllovakishtja 1
Sllovakia
Sllovakia
4 364 045
52 sllovenisht 1
Sllovenia
Sllovenia
1 940 258
53 turqishtja 3
Turqia
Qiproja
Qiproja Veriore
Turqia Qiproja Qiproja Veriore
11 645 128
54 ukrainase 2
Ukraina
Transnistria
Ukraina Transnistria
28 108 837
55 uellsishtja 1
Uellsi
Uellsi
599 070
#

Gjuha zyrtare

Këtu është zyrtari

Numri i folësit

1 abkhazistanisht 1
Abkhazia
Abkhazia
123 155
2 shqipe 2
Shqipëria
Kosova
Shqipëria Kosova
4 426 964
3 anglishtja 8
Mbretëria e Bashkuar
Irlanda
Malta
Gjibraltari - Mbretëria e Bashkuar
Guernsey - Mbretëria e Bashkuar
Xhersi - Mbretëria e Bashkuar
Ishulli i Man
Sealand
Mbretëria e Bashkuar Irlanda Malta Gjibraltari Guernsey Xhersi Ishulli i Man Sealand
67 669 682
4 azerbajxhanisht 1
Azerbajxhani
Azerbajxhani
9 277 224
5 baske 1
Baskia
Baskia
754 971
6 bjellorusishtja 1
Bjellorusia
Bjellorusia
2 184 701
7 bullgarisht 1
Bullgaria
Bullgaria
5 865 232
8 boshnjake 1
Bosnja dhe Hercegovina
Bosnja dhe Hercegovina
1 669 962
9 çekisht 1
Çekia
Çekia
10 487 741
10 danishtja 2
Danimarka
Ishujt Faroe
Danimarka Ishujt Faroe
5 120 394
11 estonishtja 1
Estonia
Estonia
1 069 374
12 faroisht 1
Ishujt Faroe
Ishujt Faroe
47 521
13 finlandishtja 1
Finlanda
Finlanda
4 908 900
14 frëngjishtja 7
Franca
Belgjika
Luksemburgu
Zvicra
Monako
Xhersi
Seborga
Franca Belgjika Luksemburgu Monako Zvicra Xhersi Seborga
62 536 535
15 frizianisht 1
Friesland
Friesland
352 919
16 galiciane 1
Galicia
Galicia
1 377 888
17 greqisht 2
Greqia
Qiproja
Greqia Qiproja
10 686 657
18 gjeorgjeze 1
Gjeorgjia
Gjeorgjia
3 259 684
19 holandishtja 2
Holandë
Belgjika
Holandë Belgjika
23 621 610
20 kroatishtja 2
Kroacia
Bosnja dhe Hercegovina
Kroacia Bosnja dhe Hercegovina
4 393 824
21 irlandishtja 2
Irlanda
Irlanda Veriore
Irlanda Irlanda Veriore
2 268 950
22 islandishtja 1
Islanda
Islanda
341 471
23 katalonishtja 2
Katalonia
Andorra
Katalonia Andorra
4 478 451
24 kazakishtja 1
Kazakistani
Kazakistani
1 019 450
25 latinishtja 1
Vatikani
Vatikani
453
26 polonisht 1
Polonia
Polonia
37 155 315
27 letonishtja 1
Letonia
Letonia
1 755 061
28 ligurian 1
Seborga
Seborga
297
29 lituanishtja 1
Lituania
Lituania
2 778 710
30 luksemburgishtja 1
Luksemburgu
Luksemburgu
519 570
31 hungarishtja 2
Hungaria
Sllovenia
Hungaria Sllovenia
9 738 883
32 sllavomaqedonishtja 1
Maqedonia e Veriut
Maqedonia e Veriut
1 689 123
33 malteze 1
Malta
Malta
499 127
34 ishullit man 1
Ishulli i Man
Ishulli i Man
1 832
35 malizisht 1
Mali i Zi
Mali i Zi
279 842
36 gjermanishtja 6
Gjermania
Austria
Belgjika
Lihtenshtajni
Luksemburgu
Zvicra
Gjermania Austria Belgjika Lihtenshtajni Luksemburgu Zvicra
90 684 818
37 norvegjishtja bokmål 2
Norvegjia
Svalbard
Norvegjia Svalbard
4 250 253
38 norvegjishtja nynorsk 1
Norvegjia
Norvegjia
749 939
39 italishtja 6
Italia
Zvicra
Sllovenia
San Marino
Seborga
Vatikani
Italia San Marino Seborga Zvicra Sllovenia Vatikani
56 111 046
40 rusishtja 7
Rusia
Bjellorusia
Kazakistani
Svalbard
Abkhazia
Osetia jugore
Transnistria
Rusia Bjellorusia Kazakistani Svalbard Abkhazia Osetia jugore Transnistria
107 576 019
41 osetiane 1
Osetia jugore
Osetia jugore
48 125
42 armenishtja 2
Armenia
Arcah
Armenia Arcah
3 015 658
43 portugishtja 1
Portugalia
Portugalia
9 814 234
44 rumenishtja 3
Rumania
Moldavia
Transnistria
Rumania Moldavia Transnistria
19 577 896
45 romançe 1
Zvicra
Zvicra
42 850
46 skocez 1
Skocia
Skocia
54 633
47 skocisht 1
Skocia
Skocia
1 638 990
48 spanjolle 1
Spanja
Spanja
41 615 838
49 suedishtja 3
Suedia
Finlanda
Ishujt Aland
Suedia Finlanda Ishujt Aland
10 201 527
50 serbishtja 3
Serbia
Bosnja dhe Hercegovina
Kosova
Serbia Bosnja dhe Hercegovina Kosova
7 202 432
51 sllovakishtja 1
Sllovakia
Sllovakia
4 364 045
52 sllovenisht 1
Sllovenia
Sllovenia
1 940 258
53 turqishtja 3
Turqia
Qiproja
Qiproja Veriore
Turqia Qiproja Qiproja Veriore
11 645 128
54 ukrainase 2
Ukraina
Transnistria
Ukraina Transnistria
28 108 837
55 uellsishtja 1
Uellsi
Uellsi
599 070Perkthyesi i Google

Twitter

eubabel.eu/twitter

Facebook

eubabel.eu/facebook