eubabel.eu.gif

Северна Македонија (Severna Makedonija)


Името на Европа
Северна Македонија (Severna Makedonija)

На твојот јазик

Европа (Evropa)

: 13

eubabel.eu

Во Заедничката европска јазик

Europa

: 19#
 

Службен јазик

Името на Европа

Парче

1
Баскиски
дански
Галициски
холандски
хрватски
каталонски
Латински
полски
Литвански
луксембуршки
германски
норвешки (бокмал)
норвешки (нинорск)
италијански
Португалски
Романски
реторомански
Шпански
шведски
Баскиски
дански
Галициски
холандски
хрватски
каталонски
Латински
полски
Литвански
луксембуршки
германски
норвешки (бокмал)
норвешки (нинорск)
италијански
Португалски
Романски
реторомански
Шпански
шведски
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
19
2
апхаски
бугарски
босански
Чешки
фарски
Македонски
црногорски
руски
ерменски
српски
словенечки
грузиски
албански
апхаски
бугарски
босански
Чешки
фарски
Македонски
црногорски
руски
ерменски
српски
словенечки
грузиски
албански
Европа (Evropa)
Европа (Evropa)
Evropa
Evropa
Evropa
Европа (Evropa)
Evropa
Европа (Evropa)
Եվրոպա (Evropa)
Evropa
Evropa
ევროპა (Evropa)
Evropa
13
3
англиски
француски
шкотски
англиски
француски
шкотски
Europe
Europe
Europe
3
4
Унгарски
словачки
Унгарски
словачки
Európa
Európa
2
5
Казашки
малтешки
Казашки
малтешки
Еуропа (Ewropa)
Ewropa
2
7
азербејџански
азербејџански
Avropa 1
9
белоруски
белоруски
Еўропа (Eŭropa) 1
10
естонски
естонски
Euroopa 1
11
фински
фински
Eurooppa 1
12
Фризиски
Фризиски
Jeropa 1
13
Грчки
Грчки
Ευρώπη (Evrópi) 1
15
ирски
ирски
An Eoraip 1
16
исландски
исландски
Evrópa 1
17
латвиски
латвиски
Eiropa 1
18
лигурскиот
лигурскиот
Euròpa 1
19
мански
мански
Yn Oarpey 1
20
осетски
осетски
Европæ (Evropæ) 1
21
шкотски гелски
шкотски гелски
An Roinn-Eòrpa 1
22
Турски
Турски
Avrupa 1
23
украински
украински
Європа (Jevropa) 1
24
велшки
велшки
Ewrop 1
25
Есперантоски јазик
Есперанто  *
Eŭropo 1

Предупредување

*  Есперанто никаде не е официјален јазик

Јазик / селектор земја

 • Албанија
 • Андора
 • Ерменија
 • Австрија
 • Азербејџан
 • Белорусија
 • Белгија
 • Босна и Херцеговина
 • Бугарија
 • Хрватска
 • Кипар
 • Чешка
 • Данска
 • Естонија
 • Финска
 • Франција
 • Грузија
 • Германија
 • Грција
 • Унгарија
 • Исланд
 • Ирска
 • Италија
 • Казахстан
 • Латвија
 • Лихтенштајн
 • Литванија
 • Луксембург
 • Малта
 • Молдавија
 • Монако
 • Црна Гора
 • Холандија
 • Северна Македонија (Severna Makedonija)
 • Норвешка
 • Полска
 • Португалија
 • Романија
 • Русија
 • Сан Марино
 • Србија
 • Словачка
 • Словенија
 • Шпанија
 • Шведска
 • Швајцарија
 • Турција
 • Украина
 • Обединето Кралство
 • Англија
 • Северна Ирска
 • Шкотска
 • Велс
 • Ватикан
 • Оланд
 • Баскија
 • Каталонија
 • Галиција
 • Фризија
 • Република Косово
 • Фарски Острови
 • Гибралтар
 • Гернзи
 • Ман (остров)
 • Џерси
 • Шпицбершки Острови
 • Силенд
 • Себорга
 • Нагорно-Карабах
 • Турска Република Северен Кипар
 • Апхазија
 • Јужна Осетија
 • Приднестровие
 • Есперантоски јазик
 • Албанија
 • Андора
 • Ерменија
 • Австрија
 • Азербејџан
 • Белорусија
 • Белгија
 • Босна и Херцеговина
 • Бугарија
 • Хрватска
 • Кипар
 • Чешка
 • Данска
 • Естонија
 • Финска
 • Франција
 • Грузија
 • Германија
 • Грција
 • Унгарија
 • Исланд
 • Ирска
 • Италија
 • Казахстан
 • Латвија
 • Лихтенштајн
 • Литванија
 • Луксембург
 • Малта
 • Молдавија
 • Монако
 • Црна Гора
 • Холандија
 • Северна Македонија (Severna Makedonija)
 • Норвешка
 • Полска
 • Португалија
 • Романија
 • Русија
 • Сан Марино
 • Србија
 • Словачка
 • Словенија
 • Шпанија
 • Шведска
 • Швајцарија
 • Турција
 • Украина
 • Обединето Кралство
 • Англија
 • Северна Ирска
 • Шкотска
 • Велс
 • Ватикан
 • Оланд
 • Баскија
 • Каталонија
 • Галиција
 • Фризија
 • Република Косово
 • Фарски Острови
 • Гибралтар
 • Гернзи
 • Ман (остров)
 • Џерси
 • Шпицбершки Острови
 • Силенд
 • Себорга
 • Нагорно-Карабах
 • Турска Република Северен Кипар
 • Апхазија
 • Јужна Осетија
 • Приднестровие
 • Есперантоски јазик
 • Албанија
 • Андора
 • Ерменија
 • Австрија
 • Азербејџан
 • Белорусија
 • Белгија
 • Босна и Херцеговина
 • Бугарија
 • Хрватска
 • Кипар
 • Чешка
 • Данска
 • Естонија
 • Финска
 • Франција
 • Грузија
 • Германија
 • Грција
 • Унгарија
 • Исланд
 • Ирска
 • Италија
 • Казахстан
 • Латвија
 • Лихтенштајн
 • Литванија
 • Луксембург
 • Малта
 • Молдавија
 • Монако
 • Црна Гора
 • Холандија
 • Северна Македонија (Severna Makedonija)
 • Норвешка
 • Полска
 • Португалија
 • Романија
 • Русија
 • Сан Марино
 • Србија
 • Словачка
 • Словенија
 • Шпанија
 • Шведска
 • Швајцарија
 • Турција
 • Украина
 • Обединето Кралство
 • Англија
 • Северна Ирска
 • Шкотска
 • Велс
 • Ватикан
 • Оланд
 • Баскија
 • Каталонија
 • Галиција
 • Фризија
 • Република Косово
 • Фарски Острови
 • Гибралтар
 • Гернзи
 • Ман (остров)
 • Џерси
 • Шпицбершки Острови
 • Силенд
 • Себорга
 • Нагорно-Карабах
 • Турска Република Северен Кипар
 • Апхазија
 • Јужна Осетија
 • Приднестровие
 • Есперантоски јазик


Гугл преведувач

Twitter

eubabel.eu/twitter

Facebook

eubabel.eu/facebook