Јазик / селектор земја

 • Албанија
 • Андора
 • Австрија
 • Белгија
 • Босна и Херцеговина
 • Бугарија
 • Чешка
 • Данска
 • Обединето Кралство
 • Естонија
 • Белорусија
 • Финска
 • Франција
 • Грција
 • Холандија
 • Хрватска
 • Исланд
 • Ирска
 • Полска
 • Латвија
 • Лихтенштајн
 • Литванија
 • Луксембург
 • Македонија
 • Унгарија
 • Малта
 • Молдавија
 • Монако
 • Црна Гора
 • Германија
 • Норвешка
 • Италија
 • Португалија
 • Романија
 • Сан Марино
 • Шпанија
 • Швајцарија
 • Шведска
 • Србија
 • Словачка
 • Словенија
 • Украина
 • Ватикан
 • Оланд<br/><hr />Финска
 • Приднестровие<br/><hr />Молдавија
 • Фарски Острови<br/><hr />Данска
 • Гибралтар<br/><hr />Обединето Кралство
 • Гернзи<br/><hr />Обединето Кралство
 • Џерси<br/><hr />Обединето Кралство
 • Република Косово
 • Ман (остров)<br/><hr />Обединето Кралство
 • Силенд
 • Себорга
 • Азербејџан
 • Грузија
 • Казахстан
 • Русија
 • Турција
 • Апхазија<br/><hr />Грузија
 • Кипар
 • Турска Република Северен Кипар<br/><hr />Кипар
 • Јужна Осетија<br/><hr />Грузија
 • Нагорно-Карабах<br/><hr />Азербејџан
 • Ерменија
 • Шкотска<br/><hr />Обединето Кралство
 • Велс<br/><hr /> Обединето Кралство
 • Фризија<br/><hr />Холандија
 • Баскија<br/><hr />Шпанија
 • Галиција<br/><hr />Шпанија
 • Каталонија<br/><hr /> Шпанија
 • 82ESZPERANTO

Брзо преведувач

Целосно Преведени Страници

eubabel.eu Изберете

Македонија

Заједнички Европски Језик
Језикeubabel.eu

Заједнички Европски Језик

Ez an ilk zin.

Број На Букви: 10

Македонија

на мојот јазик

Ова е првата реченица.

Број На Букви: 18

Службен јазик Тука Е Официјален Број на звучници Казна Број На Букви
1 апхаски
Апхазија
123155 не е преведена. 0
2 албански
Албанија
Република Косово
4466779 Kjo është fjalia e parë. 19
3 англиски
Обединето Кралство
Гибралтар - Обединето Кралство
Гернзи - Обединето Кралство
Џерси - Обединето Кралство
Ирска
Малта
Силенд
64845457 This is the first sentence. 22
4 азербејџански
Азербејџан
8913138 Bu ilk cümlədir. 13
5 Баскиски
Баскија
Шпанија
1048433 Hau lehen esaldia da. 17
6 белоруски
Белорусија
1130345 Гэта першы сказ. 13
7 бугарски
Бугарија
6066408 Това е първото изречение. 21
8 босански
Босна и Херцеговина
1769463 Ovo je prva rečenica. 17
9 Чешки
Чешка
10342766 Tato je první věta. 15
10 дански
Данска
5009636 Dette er den første sætning. 23
11 естонски
Естонија
1058018 See on esimene lause. 17
12 фарски
Фарски Острови
44896 не е преведена. 0
13 фински
Финска
4869594 Tämä on ensimmäinen lause. 22
14 француски
Франција
Белгија
Џерси
Луксембург
Монако
Себорга
Швајцарија
61401821 C’est la première phrase. 20
15 Фризиски
Фризија
Холандија
355350 Dit is de earste sin. 16
16 Галициски
Галиција
Шпанија
1530114 Esta é a primeira frase. 19
17 Грчки
Грција
Кипар
10594638 Αυτή είναι η πρώτη πρόταση. 22
18 грузиски
Грузија
3262790 ეს არის პირველი წინადადება. 23
19 холандски
Холандија
Белгија
23024396 Dit is de eerste zin. 16
20 хрватски
Хрватска
Босна и Херцеговина
4551166 Ovo je prva rečenica. 17
21 ирски
Ирска
Обединето Кралство
2625328 Is é seo an chéad abairt. 19
22 исландски
Исланд
311225 Þetta er fyrsta setning. 20
23 каталонски
Каталонија
Шпанија
Андора
2832668 Aquesta és la primera frase. 23
24 Казашки
Казахстан
967236 Бұл бірінші сөйлем болып табылады. 29
25 Латински
Ватикан
842 Hoc est primum sententiam. 22
26 полски
Полска
37322559 To jest pierwsze zdanie. 20
27 латвиски
Латвија
1197498 Šis ir pirmais teikums. 19
28 лигурскиот
Себорга
316 не е преведена. 0
29 Литвански
Литванија
2353145 Tai pirmasis sakinys. 18
30 луксембуршки
Луксембург
443711 Dëst ass den éischte Saz. 20
31 Унгарски
Унгарија
Словенија
9783708 Ez az első mondat. 14
32 Македонски
Македонија
1684363 Ова е првата реченица. 18
33 малтешки
Малта
445426 Din hija l-ewwel sentenza. 22
34 мански
Ман (остров)
1889 не е преведена. 0
35 црногорски
Црна Гора
250442 не е преведена. 0
36 германски
Германија
Австрија
Белгија
Лихтенштајн
Луксембург
Швајцарија
88851742 Das ist der erste Satz. 18
37 норвешки (бокмал)
Норвешка
4115664 Dette er den første setningen. 25
38 норвешки (нинорск)
Норвешка
726293 не е преведена. 0
39 италијански
Италија
Сан Марино
Себорга
Швајцарија
Словенија
Ватикан
56426450 Quest’è la prima frase. 18
40 руски
Русија
Апхазија
Јужна Осетија
Приднестровие
Белорусија
96077545 Первое предложение. 17
41 осетски
Јужна Осетија
48149 не е преведена. 0
42 ерменски
Ерменија
Нагорно-Карабах
3075587 Սա առաջին նախադասությունը: 23
43 Португалски
Португалија
9727658 Esta é a primeira frase. 19
44 Романски
Романија
Приднестровие
Молдавија
20537147 Aceasta este prima propoziție. 26
45 реторомански
Швајцарија
50049 не е преведена. 0
46 шкотски гелски
Шкотска
Обединето Кралство
59103 'S e seo a' chiad seantans. 19
47 шкотски
Шкотска
Обединето Кралство
1477575 не е преведена. 0
48 Шпански
Шпанија
34323353 Esta es la primera frase. 20
49 шведски
Шведска
Оланд
Финска
9716156 Detta är den första meningen. 24
50 српски
Србија
Босна и Херцеговина
Република Косово
7449054 To je prva rečenica. 16
51 словачки
Словачка
4378985 Táto je prvá veta. 14
52 словенечки
Словенија
1713835 To je prvi stavek. 14
53 Турски
Турција
Кипар
Турска Република Северен Кипар
11170384 Bu ilk cümlesidir. 15
54 украински
Украина
28794250 Це перше речення. 14
55 велшки
Велс
Обединето Кралство
587480 Mae hyn yn y frawddeg gyntaf. 23Јазик / селектор земја:


 • Албанија
 • Андора
 • Австрија
 • Белгија
 • Босна и Херцеговина
 • Бугарија
 • Чешка
 • Данска
 • Обединето Кралство
 • Естонија
 • Белорусија
 • Финска
 • Франција
 • Грција
 • Холандија
 • Хрватска
 • Исланд
 • Ирска
 • Полска
 • Латвија
 • Лихтенштајн
 • Литванија
 • Луксембург
 • Македонија
 • Унгарија
 • Малта
 • Молдавија
 • Монако
 • Црна Гора
 • Германија
 • Норвешка
 • Италија
 • Португалија
 • Романија
 • Сан Марино
 • Шпанија
 • Швајцарија
 • Шведска
 • Србија
 • Словачка
 • Словенија
 • Украина
 • Ватикан
 • Оланд<br/><hr>Финска
 • Приднестровие<br/><hr>Молдавија
 • Фарски Острови<br/><hr>Данска
 • Гибралтар<br/><hr>Обединето Кралство
 • Гернзи<br/><hr>Обединето Кралство
 • Џерси<br/><hr>Обединето Кралство
 • Република Косово
 • Ман (остров)<br/><hr>Обединето Кралство
 • Силенд
 • Себорга
 • Азербејџан
 • Грузија
 • Казахстан
 • Русија
 • Турција
 • Апхазија<br/><hr>Грузија
 • Кипар
 • Турска Република Северен Кипар<br/><hr>Кипар
 • Јужна Осетија<br/><hr>Грузија
 • Нагорно-Карабах<br/><hr>Азербејџан
 • Ерменија
 • Шкотска<br/><hr>Обединето Кралство
 • Велс<br/><hr> Обединето Кралство
 • Фризија<br/><hr>Холандија
 • Баскија<br/><hr>Шпанија
 • Галиција<br/><hr>Шпанија
 • Каталонија<br/><hr> Шпанија
 • 82ESZPERANTO


Целосно Преведени Страници

eubabel.eu Изберете